22 Nisan 2017 Cumartesi

Poliüretan İzolasyon

Türkçe karşılığı poliüretan izolasyon olan ürünümüz hakkında kapsamlı teknik bilgiler aktarmaya devam ediyoruz. İlk yazımızda genel hatları ile kullanım alanlarına yer vermiştik. Şimdi ise teknik verileri, uygulanış biçimlerini ve avantajlarını ele almaya çalışacağız. Püskürtme yöntemi ile uygulanan poliüretan izolasyon, yüzeye başka hiç bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan yüzde yüz yapışır ve uzun yıllar boyunca direncini korumaya devam eder. Su, ısı ve ses izolasyonu amaçları ile tercih edilir. Özel uygulama ekipmanları bulunur ve yalnızca alanında uzman kişiler tarafından yapılabilmektedir. Kendi içerisinde üç farklı seçeneği mevcuttur ve bunları aşağıda sizler için sıralıyoruz.

  1. İlkinin yüzey dayanımı çok iyi olmasına kaşın güneş ışınlarına karşı dayanıksızdır ve yüzeyin zamanla renk değişmesi kuvvetle muhtemeldir. Dış ortamlarda yani yoğun güneş ışığına maruz kalan yüzeylerde kullanılmaz.
  2. İkinci seçenekte ise güneş ışığından etkilenme değerleri çok düşük olduğundan dış ortamlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
  3. Sonuncusunun ise darbelere, kimyasal aşınmaya, güneşe, yapay ışığa ve diğer her türlü etkene dayanımı çok yüksektir ve her yerde kullanılabilir.
Bu seçenekler yerinde gerçekleştirilen keşif çalışmalarında değerlendirilir ve hangisinin kullanılacağına bu aşamada karar verilir. Genel olarak 5 santim kalınlığındaki poliüretan izolasyon, 17 santim tuğlanın, 76 santim betonun ve 28 santim kalınlığındaki ahşabın yalıtım değerlerine eş değer bir konumdadır. Hem estetik açıdan hem de maliyet açısından oldukça avantajlı olduğu burada açık biçimde ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde ısı, ses ve su izolasyonu için piyasada bir çok farklı malzeme bulunmaktadır. Amacına göre bunların her biri ayrı ayrı kullanılır. Bir diğerine ihtiyaç olduğunda yine ek masraflarla temin edilir. Hepsine tek seferde bir bütçe ayırarak sahip olmak ürünümüz ile mümkün olabilmekte, zaman ve maliyet tasarrufuna imkan tanımaktadır.

Ek yeri olmayan, püskürtüldükten sekiz saniye sonra kullanıma hazır oluşu, her türlü yüzeye uygulanabilmesi, dayanım ve mukavemet değerlerinin çok yüksek olması en akıllıca seçenek olarak karşımıza çıkmasını sağlamaktadır. Yaşam alanlarımız olan dış cephe, banyo, havuz, bina duvarları, sanayide ise depolama ve üretim tesisleri başta olmak üzere bir çok alanda tercih edilebilirliği büyük bir hızla artmaya devam etmektedir. Bütün bunları düşünerek konuyu ele aldığımızda aslında en ekonomik seçeneklerin başında poliüretan izolasyonun geldiği ortaya çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder