21 Nisan 2017 Cuma

Polyurea Nedir?

Polyurea ismi özellikle son zamanlarda sıkça duymaya alıştığımız teknik bir terim. İzolasyon alanında bir devrim niteliği taşıyan bu uygulamalar ile yapı sektörü büyük bir atılım gerçekleştirmiş olup, bir çok dalında oldukça hızla yükselen biçimde kullanımı artmaktadır. Kısa tanımı ile polyurea, bir izolasyon malzemesidir. Su, ısı, ses yalıtımı sağlar ve bunu oldukça yüksek verimlilikle gerçekleştirir. Hem maliyet açısından hem de uzun ömürlü oluşu sebebi ile oldukça cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkçe karşılığı poliüretan kaplama olan bu ürün son yıllarda ülkemizde de kullanılmaya başlanarak işleri ciddi manada kolaylaştırmıştır. Bir çok alanda kullanımı söz konusu olup izolasyon çerçevesinde aklınıza gelebilecek her yerde uygulanabilmektedir.

Kullanımı hakkında bir kaç örnek verecek olursak, örneğin havuzlarda yaşanabilecek su kaçaklarına karşı kullanılabilir. Zemine püskürtme yöntemi ile uygulanır ve sonrasında uzun yıllar boyunca hiç bir sorunla karşılaşılmadan kullanılabilir. Yine aynı şekilde çatılarda böyle problemlerin önlenmesinde, otopark zeminlerinde, dış cephe yalıtımında, ses ve ısı alanlarında gönül rahatlığı ile tercih edilebilmektedir.



Yukarıda bir çatıda kullanım biçimini gösteren görseli inceleyebilirsiniz. Özel düzeneği ile püskürtülerek yapı ömrünü tamamlayana kadar kullanılması sağlanmaktadır. Altını çizmek istediğimiz konuların en başında alanında uzman kişiler tarafından yapılması gerektiği gelmektedir. Amatörce kullanılması faydadan çok zarar getirir. Dolayısı ile yıllarını bu işe vermiş köklü firmalarla çalışmanız size fayda sağlayacaktır. Ayırdığınız bütçenin tam karşılığını alabilmeniz ve beklentilerinizin tam olarak karşılanabilmesi yalnızca buna bağlıdır. Çok yüksek bir maliyete sahip olmasa da sonuçta bir ödeme yapılarak kullanılmaktadır ve bunun boşa gitmesini hiç kimse istemez. Bütün türlerdeki yalıtımı sağlayan bu mucize ürün ile tanışarak daha konforlu yaşam alanlarına sahip olmak artık çok kolay.

İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılaşma oldukça büyük bir hızla artmaktadır. Hal böyle olunca bu anlamda ihtiyaçlar da aynı şekilde artmaktadır. Hem zahmetsiz hemde ekonomik bir seçenek olan polyurea, ayrı ayrı harcamalar yapmanıza gerek bırakmadan hepsine bir arada sahip olmanızı sağlayabilecek tek seçenek. Bu ilk yazımızda size ürünün genel anlamda tanıtımını yapmak istedik. İlerleyen günlerde yayınlayacağımız yazılarda hem teknik detayları, bilimsel verileri hem de kullanım alanları hakkında kapsamlı bilgilere yer vermeye gayret edeceğiz. Merak ettiklerinizi sayfalarımızda bulamazsanız iletişim sayfamız üzerinden bize ulaşarak sorularınıza yanıt alabileceğinizi bilmenizi isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder